Info

Paardenbeeld kopen

Onze paardenbeelden

De gehele collectie paardenbeelden is exclusief gemaakt door beeldend kunstenaar Maurice Den Boer. Naast het maken van zijn autonome werk heeft hij met zijn echtgenote een gedeelde passie voor paarden.
Met veel aandacht voor detail wordt door de kunstenaar gestreefd om de paarden te portretteren als mooie, gevoelige en krachtige dieren. Er wordt voor elk beeld apart een studie gemaakt van de anatomie, de beweging en de uitdrukking van het paard.

Wij maken onze beelden in ons atelier in Drenthe. Wij leveren géén massaal geproduceerde beeldjes uit het verre Oosten, in tegenstelling tot veel andere aanbieders. De beelden van Maurice zijn vertegenwoordigd in diverse kunstcollecties in binnen- en buitenland en worden verkocht via diverse gerenommeerde galeries, op internationale kunstbeurzen en via zijn persoonlijke website. De bronzen beelden zijn voorzien van een originele signatuur. Dus wanneer u een echt uniek paardenbeeld zoekt kiest u voor BronzenPaarden.nl.

Wie zijn wij?

Tanja Den Boer-Stokhof is een gepassioneerd amazone en paardenliefhebster en is samen met haar echtgenoot Maurice Den Boer ruim 15 jaar werkzaam als kunstenaarsduo. Zij zijn gespecialiseerd in cire perdue bronsgieten en hebben jarenlange ervaring in het maken van bronzen beelden volgens deze methode.

Veulen brons beeld atelier

Hoe het begon

Wij maken al sinds 1998 bronzen beelden maar ons eerste paardenbeeld was direct een uitdaging! Voor onze eerste opdrachtgever, het FEI, mochten wij de Wereldbekertrofee voor het Paralympisch dressuur maken. Het eerste exemplaar is uitgereikt in 2008 in Beijing tijdens de Para Olympische Spelen dat jaar en wordt sindsdien uitgereikt aan het best presterende landenteam van het moment. Een grote eer en een fantastisch evenement natuurlijk!

Onze handgemaakte paardenbeelden worden regelmatig als paardensportprijs gebruikt en uitgereikt bij diverse (internationale) paardenevenementen en wedstrijden. Inmiddels weten steeds meer liefhebbers die op zoek zijn naar een goed paardenbeeld of een originele paardensportprijs ons te vinden.

Materiaal: Brons

Wij leveren onze beelden in 2 uitvoeringen. Voor de echte kunstliefhebber is er onze collectie bronzen paardenbeelden. Deze bronzen beelden zijn door de kunstenaar gesigneerd en worden slechts in een beperkte oplage gegoten. U heeft niet alleen een mooi paardenbeeld in huis maar ook een authentiek kunstwerk.
Elk bronzen paardenbeeld wordt volgens de eeuwenoude cire perdue techniek gegoten. Het vereist van de beeldhouwer veel vaardigheid, tijd, talent en toewijding. De ‘cire perdue methode’ ofwel de ‘verloren was methode’ is de oudste methode voor bronsgieten, waarbij de mal om en over een wassen model wordt gevormd. De was wordt vervolgens uit de mal gesmolten, zodat er een holle ruimte overblijft, waarin het gesmolten brons wordt gegoten, op de juiste temperatuur en heel belangrijk: met het beste brons. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en de hoogste kwaliteit brons. Daarnaast behoudt een bronzen beeld zijn waarde en is het tevens een goede investering.
De bronzen paardenbeelden van Maurice worden verkocht direct vanuit het atelier en onze galerie en via de online galerie op KUZIZA.COM. Bovendien worden de paardenbeelden van Maurice ook vertegenwoordigd door verschillende gerenommeerde Nederlandse kunstgalerieën en worden ze regelmatig getoond op de betere kunstbeurzen.

Materiaal: Verbronsd

Zoekt u een mooi paardenbeeld voor uw interieur of een beeld om aan iemand kado te doen? Het basismateriaal waarin onze verbronsde beelden gegoten worden is een speciale kunstgiethars (gietsteen) van een hoogwaardige kwaliteit. Deze wordt wereldwijd toegepast voor kunstvoorwerpen en is in het bijzonder geschikt voor zeer gedetailleerde kunstobjecten. Door de specifieke eigenschappen van dit materiaal blijven zelfs de kleinste details van het oorspronkelijke beeld behouden. U kunt het vergelijken met een Giclee’ van een schilderij.
De beelden krijgen als afwerking een bronscoat finish, waardoor ze dezelfde uitstraling krijgen van een bronzen beeld. De perfecte oplossing wanneer u iemand wilt verrassen met een mooi kunstwerk én een paardenkado!